Segons les dades del darrer informe que fa un seguiment de la normativa de convivència, el 2017 han crescut més d’un 9 % els incidents relacionats amb l’incompliment de les ordenances a l’espai privat, especialment les queixes per habitatges d’ús turístic, l’ocupació d’habitatges o les pensions il·legals. Per contra, a l’espai públic les queixes per no complir amb la regulació de convivència disminueixen prop d’un 5 %. Tot i això les incidències per vandalisme pugen i superen les 200.

En l’informe de la Guàrdia Urbana es fa palès que l’atemptat del 17 d’agost a la Rambla i la gran mobilització ciutadana pel context polític han tingut un impacte significatiu en l’operatiu del cos policial, cosa que ha comportat reforçar el patrullatge preventiu.

Nova oficina per a la convivència

L’Ajuntament considera que l’ordenança de mesures per fomentar la convivència s’ha consolidat, però que en alguns punts és ineficaç i desproporcionada. Per això, el govern municipal ha decidit crear una oficina de convivència que pretén analitzar l’aplicació de l’ordenança i potenciar mesures alternatives a la sanció.