En els adults, les al·lèrgies alimentàries més freqüents són als fruits secs, la fruita i el marisc, en els més petits, a la llet, el peix i l'ou. Als països industrialitzats és on s'ha detactat un increment d'al·lergies alimentàries. De fet a Catalunya, en poc més d'una dècada s'han duplicat. ANTONIO VALERO SANTIAGO, president de la Societat Catalana d'Alèrgia i Immunologia Clínica "En los paises industrializados hay más alergías, sabemos que en el ámbito urbano hay más alergias que en el rural y por qué passa, pues como no lo sabemos hacemos teorías i las teorías que nos dicen: que en los países industrializados hay más contaminación, que hemos cambiado nuestros hábitos alimentarios, que tenemos una salud de hierro que nos lleva a padecer enfermedades alérgicas" Els avenços científics i mèdics permeten que cada cop se'n millori el diagnòstic i que, de retruc, els tractaments siguin molt més eficients que anys enrere. MONTSERRAT FERNÁNDEZ-RIVAS, alergòloga "La alergología molecular nos permite identificar cuales son los componentes que provocan la alergia. Estamos encontrando marcadores diagnósticos, que van a ser pronósticos y que en un futuro se podran transformar en dianas terapeuticas" Malgrat això des de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica alerten que la formació dels professionals mèdics en aquesta matèria és escassa i a Catalunya s'hi suma que falten, diuen, al·lergòlegs en l'àmbit hospitalari públic. N'hi ha només un terç del que recomama l'OMS.

Des d’aquest dijous i fins diumenge se celebra a la ciutat el Simposi Internacional d’Al·legia als Aliments on partipen 900 al·lergòlegs nacionals i internacionals. Es partalà dels avenços diagnòtics, els tractaments i també l’impacte socioeconòmic de les al·lèrgies.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a