El menjador social d’Emmaús es va obrir fa mig any. En aquest temps ha servit ja 7.000 dinars. Es tracta d’un servei que funciona de dilluns a divendres, i proporciona 60 àpats als veïns de l’Eixample. Des de fa poc també s’ha obert un espai per a famílies derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

La iniciativa va néixer en un grup d’emprenedors alertats per les parròquies de Nostra Senyora del Pilar i de Sant Eugeni. Els rectors de la zona han detectat un elevat nombre de gent gran a l’Esquerra de l’Eixample que té dificultats per arribar a finals de mes i problemes de soledat.

El menjador funciona gràcies a una vuitantena de voluntaris que hi col·laboren servint dinars i fent activitats. Un cop per setmana hi ha un servei de control mèdic. En veure l’elevada demanda, els organitzadors projecten la creació d’un segon torn i tenen l’objectiu d’estendre aquesta filosofia a altres zones de la ciutat. El menjador es finança a través de donacions de particulars i col·laboradors habituals, com per exemple empreses.