En més de 100.000 llars de Catalunya, ningú no té ingressos. Una situació que en només un any, segons l'informe presentat avui per CCOO, s'ha incrementat més d'un 30%. El nombre de llars en les quals tots els ocupants estan parats també ha crescut més d'un 35% en un any, amb la qual cosa ja són 243.900 famílies, en què tots els membres estan a l'atur. Aquesta situació, segons el mateix sindicat, podria provocar una fractura social greu. CRISTINA FACIABEN, secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya "Tradicionalment, com que som una societat mediterrània, la família havia actuat com a coixí d'altres generacions, sobretot els fills. Quan els fills no tenien feina, els pares els ajudaven. El problema que s'està generant ara i que aquestes dades ens evidencien, és que els pares també estan a l'atur i no disposen d'ingressos, per tant, les dificultats per ajudar, la solidaritat de la família, comença a estar també en greu risc." Segons l'informe, com que hi ha més atur i s'allarga durant més temps s'esgoten les prestacions i subsidis, les famílies es queden sense cap tipus d'ingrés ni de protecció. En un any una quarta part dels expedients de Renda Mínima d'Inserció s'han extingit. El sindicat ha alertat que sense prestacions socials l'índex de pobresa a Catalunya, que actualment se situa en un 20%, passarà a superar el 40%.

En més de 103.700 llars de Catalunya, ningú no té ingressos. Una situació que en només un any, segons l’informe presentat avui per CCOO, s’ha incrementat més d’un 30,8%. El nombre de llars amb tots els ocupants parats també ha crescut més d’un 35,2% en un any, amb la qual cosa ja són 243.900 famílies, en què tots els membres estan a l’atur. Aquesta situació, segons el mateix sindicat, podria provocar una fractura social greu.
Segons l’informe, com que hi ha més atur i s’allarga durant més temps s’esgoten les prestacions i subsidis, les famílies es queden sense cap tipus d’ingrés ni de protecció. En un any una quarta part dels expedients de renda mínima d’inserció s’han extingit. El sindicat ha alertat que sense prestacions socials  l’índex de pobresa a Catalunya, que actualment se situa en un 20%, passarà a superar el 40%.