Amb l‘objectiu de reduir un deute de més de 660 milions d’euros, el consell d’administració de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat va aprovar a finals de juliol la pujada de la tarifa d’abastament d’aigua en alta. Es tracta de l’aigua que prové d’embassaments o dessalinitzadores i que ATLL ven a les empreses que la subministren a Barcelona i l’àrea metropolitana: com Agbar, que abasta la majoria dels municipis, o Aqualia.

Segons la Generalitat, l’usuari podria pagar d’entre un 2% i un 10% més a la factura, que es traduïria en un 1,5 € a 2 € a la factura mensual. En canvi, les empreses subministradores, que són les que compren l’aigua a ATLL, ja han anunciat que l’impacte serà superior i podria arribar al 27%.

El preu de l’aigua, en ascens imparable

Aquest augment s’afegeix a la pujada del canon de l’aigua el juliol de 2011, a l’increment de les tarifes aprovat per l’Àrea Metropolitana aquest maig i a l’augment de l’IVA, que s’aplicarà al setembre. Tot plegat, fa que la tarifa del servei hagi incrementat més d’un 50% en els últims dos anys. Per exemple, aquí a Barcelona el 2010 un metre cúbic d’aigua valia 1,55 € i a l’últim quatrimestre d’aquest any podria costar uns 2,69 €.