La magistrada ha explicat que, “tot i tenir diversos telèfons intervinguts i informes de tot tipus”, no s’han trobat indicis suficients que els vinculin amb els Grups d’Anarquistes Coordinats (GAC). “Els únics resultats obtinguts pels investigadors és la comprovació que els investigats es relacionen amb persones del col·lectiu anarquista, alguns amb antecedents penals, així com amb persones que han estat condemnades per la seva pertinença a les GAC”, ha dit Lamela.

Les detencions es van produir en una operació policial al desembre del 2014 per una presumpta vinculació amb l’explosió d’uns artefactes dos anys abans. El gruix de l’actuació va tenir lloc al CSO Kasa de la Muntanya, però també va haver-hi escorcolls a altres punts de Sant Andreu, el Poble-sec, Sabadell, Manresa i Madrid. L’Audiència Nacional va decretar presó provisional pels detinguts. Per alguns col·lectius. l’operació es va realitzar “per motius ideològics” i les mostres de suport als detinguts es van traduir amb manifestacions al carrer.

A l’octubre del 2015 es van realitzar deu escorcolls més, entre ells a l’Ateneu Llibertari de Sants i a Sant Andreu. Es tractava de la segona part del cas Pandora. Els Mossos d’Esquadra van detenir a nou persones. Finalment, el juny del 2016 es va arxivar la causa, també per manca de proves.