(ACN/redacció) L’Audiència Provincial de Barcelona ha citat Joaquín Benítez el proper dilluns, 14 de novembre, per comunicar-li que té 10 dies per ingressar a la presó que triï, segons ha avançat ‘El Periódico’. La mateixa Audiència va confirmar a principis de novembre la fermesa de la sentència que el condemna a 21 anys i nou mesos de presó per abusos sexuals continuats a quatre menors d’edat quan era professor dels Maristes de les Corts en els cursos entre el 2006 i el 2009. El Tribunal Suprem va ratificar l’octubre passat les penes imposades a l’exprofessor.

Amb la resolució de l’alt tribunal, Benítez entrarà finalment a la presó, tres anys després d’haver-se celebrat el judici i de la sentència de l’Audiència de Barcelona. Els magistrats del Suprem consideren que les declaracions de les víctimes de Benítez han quedat corroborades amb les proves i afegeixen que són suficients per ratificar la condemna.

El pare d’una de les víctimes li demanarà explicacions

En conèixer-se la citació de Benítez a l’Audiència, Manuel Barbero, pare d’una de les víctimes i president de la Fundació Mans Petites, ha fet pública la seva intenció de ser allà per “demanar explicacions” al marista. Barbero ha dit que “no pot haver-hi perdó sense reconeixement de totes les víctimes”, amb relació al fet que Benítez només va reconèixer dues de les quatre acusacions per abusos de menors.

En llibertat fins que la sentència ha estat ferma

Tot i que Benítez va seure al banc dels acusats per quatre casos d’abús sexual, contra ell es van presentar 13 denúncies més, però es van arxivar perquè els delictes havien prescrit. Ell mateix va assegurar davant del jutge que la direcció dels Maristes va encobrir un cas de l’any 1986 i que, tot i conèixer els fets, no el van expulsar.

La sentència contra l’exprofessor es va fer pública l’abril del 2019, però després de diversos recursos era el Tribunal Suprem qui havia de dir-hi l’última paraula. Mentrestant, l’Audiència de Barcelona va descartar la petició de les acusacions d’enviar-lo a la presó preventivament, perquè els magistrats van considerar que no era necessari tenint en compte que Benítez havia complert totes les mesures cautelars imposades fins al moment “escrupolosament”.