neymar absolt
Foto: Eli Don (ACN)

(ACN) L’Audiència de Barcelona ha absolt l’exfutbolista brasiler del Barça Neymar Jr, els seus pares i els expresidents del club blaugrana Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu del delicte de corrupció entre particulars pel fitxatge del davanter.

Segons el tribunal, que acceptat la tesi de les defenses i el canvi de criteri final de la fiscalia, no hi va haver cap contracte simulat ni un suborn del Barça a Neymar per estalviar-se pagar més diners al fons DIS, que tenia part dels drets del crac. Per això, la sentència els exculpa dels delictes de corrupció entre particulars, suborn o estafa impròpia, també als dos clubs implicats, a un dirigent del Santos i a l’empresa familiar dels Neymar.

Neymar va defensar que ell no negociava amb el Barça

Durant la seva declaració, el 18 d’octubre, el futbolista va dir que les decisions econòmiques sobre els seus contractes les duia directament el seu pare: “El meu pare era sempre el responsable, jo firmo el que ell em diu“, va assegurar. També va afirmar que la seva única intenció era signar pel Barça, perquè era el seu “somni” des de petit: “Sempre segueixo el meu cor, i el meu cor em deia Barça”.