L’Audiència de Barcelona ha arxivat, de forma definitiva, la denúncia pel setge” de la Policia Nacional a la seu de la CUP el 20 de setembre del 2017, que va durar més de vuit hores. Els magistrats no han vist coacció en l’intent del cos policial d’accedir a la seu del partit sense ordre judicial, ni tampoc en el fet que requisés material i propaganda electoral del referèndum de l’1 d’octubre.

La Policia Nacional es va desplegar a la seu de la CUP, amb la idea d’entrar-hi per requisar material electoral de l’1-O, sense ordre judicial, el 20 de setembre del 2017

L’Audiència tanca el cas després que el Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona ja arxivés la denúncia inicial amb l’argument que la policia seguia ordres de la fiscalia, que també en demanava l’arxivament. La CUP va recórrer-hi en contra, però finalment, la instància superior ha fallat en el mateix sentit.

Repressió de l’Estat

La CUP ha valorat aquesta decisió judicial com a “intolerable” i l’ha qualificat com “una mostra més” de “l’aparell repressiu de l’Estat“. A parer dels anticapitalistes, l’operació policial del 20 de setembre del 2017, davant la seva seu i al Departament d’Economia i Finances, es va produir una “clara vulneració” dels drets civils i polítics a través de detencions, escorcolls i setges policials per “exercir la repressió” i “evitar” la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Centenars de persones es van concentrar a l’exterior de la seu de la CUP per impedir l’entrada policial, sense ordre judicial, el 20 de setembre del 2017

L’arxivament de la causa, sense haver arribat a judici, constitueix, segons els cupaires, una “mostra més” que “l’aparell repressiu de l’Estat format per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament situat en el combat polític per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació“.