Meridiana Resisteix

Meridiana Resisteix seguirà convocant els talls de trànsit en protesta per la sentència del judici del procés, tot i el desplegament policial que els ho impedeix. Els manifestants, però, admeten que aquesta pressió policial, per ara, els fa “pràcticament impossible” fer la protesta, i per això, afegeixen que no poden garantir que es pugui dur a terme cap tall de trànsit fins l’endemà de les eleccions.

De fet, dilluns, degut a l’ampli dispositiu policial, el tall es va haver de suspendre, i aquest dimarts tampoc no s’ha pogut fer el tall número 343. La mobilització estava autoritzada per la conselleria d’Interior, però en període electoral la JEC prohibeix qualsevol manifestació política. És per això que fa uns dies que es van incrementar els efectius policials i es va avisar els manifestants que no podien tirar endavant amb el tall. Tot i això, i amb la presència de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, diumenge passat es va desobeir l’ordre.

En un primer moment, a través del seu canal de Telegram, Meridiana Resisteix han anunciat que ajornava indefinidament el 343è tall i ha afegit que cal “fer autocrítica i analitzar la situació”. Després han puntualitzat que seguiran convocant “a l’espera de qualsevol errada o relaxament per part de la policia”, i que no renuncien a la protesta.

Els talls a la Meridiana van començar l’octubre del 2019 quan un grup de persones va impedir el trànsit en aquesta artèria de la ciutat en protesta per la condemna als presos independentistes. Des d’aleshores ho han fet diàriament i l’acció només s’ha interromput durant els dies de confinament total. En les convocatòries de les últimes setmanes l’acció ha estat de les 19.30 a les 21.30 h.

L’Ajuntament de Barcelona ha debatut nombroses vegades la idoneïtat d’aquesta acció que genera algunes complicacions de mobilitat, especialment entre el veïnat. Fins i tot des de la Regidoria de Seguretat s’ha demanat diverses vegades a Interior que no autoritzi la mobilització.