Tots preparats per impedir un desnonament que, finalment, no s'ha executat. Anava dirigit a la família que ocupa il·legalment, des de l'estiu, aquest pis d'una promoció pública a Torre Baró. Segons expliquen els veïns l'antiga propietària va morir i l'habitatge va quedar buit durant tres anys. Va ser llavors quan l'Eva, que avui no s'ha deixat veure, el va ocupar amb els seus fills, de nou i 11 anys. FILIBERTO BRAVO, president de l'AV Ciutat Meridiana "Es una ocupación correcta. Es una ocupación en la cual ella no tenía vivienda i ella en ningún momento se ha negado a que le pongan un alquiler social. Ella en todo momento ha pedido que se negociara para legalizar su situación." El Patronat Municipal va construir aquesta finca al carrer de Martorelles i va sortejar els pisos en règim de venda l'any 2007. Segons explica l'Ajuntament, en morir la propietària del pis ara ocupat, amb la hipoteca a mig pagar, l'immoble va passar a mans del banc Novagalicia. El Patronat, per tant, diu el consistori, no és responsable del desnonament. El de l'Eva no és l'únic pis ocupat il·legalment a la finca. N'hi ha tres casos més. Asseguren que no tenen alternativa i reclamen un lloguer social. MÓNICA BALLESTER "Por suerte soy mileurista, no es que... pero un alquiler social sí que puedo." La Mónica també ha rebut l'avís de desnonament per al dia 25d'aquest mes. El consistori assegura que els Serveis Socials garantiran que les famílies no acabin al carrer.
Els veïns asseguren que, en el cas d’avui, el Patronat de l’Habitatge és el propietari tot i que hi pesa una hipoteca impagada amb Novagalicia Banco. Filiberto Bravo, el president de l’AV Meridiana, diu a més que el Patronat es nega a negociar un lloguer social amb l’Eva, la dona que ocupa un pis al número 20-20 del carrer de Martorelles. L’Ajuntament, de la seva banda, afirma que en cas de desallotjament actuarà a través dels Serveis Socials perquè ningú no es quedi al carrer.
Pel que fa al Patronat Municipal de l’Habitatge, que va construir aquesta promoció on hi ha diversos pisos ocupats l’any 2007, s’ha desvinculat d’aquest cas. L’ens afirma que aquests pisos eren de règim oficial en règim de venda i que el pis hauria de tenir l’escriptura a nom de la propietària que el va adquirir. En tot cas, si hi ha hagut un impagament de la hipoteca, el banc passaria a ser-ne el propietari. El Patronat, a més, afirma no tenir cap relació amb el banc, ni amb la propietària ni amb la dona que actualment ha ocupat el pis.