L’Associació 500×20 i l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana s’han mobilitzat per aplegar gent a l’exterior dels habitatges i pressionar per evitar els desnonaments. Els desallotjaments estaven previstos als carrers dels Agudells, d’Eduard Tubau i de Vallcibera.

En aquest últim hi viu una dona vídua, amb un 67 % de discapacitat i que té quatre fills a càrrec. Ella mateixa ha explicat a betevé que va entrar al pis fa dos mesos, quan el procediment de desallotjament de la família que hi vivia anteriorment ja estava en marxa.

L’Ajuntament diu que usaran “recursos propis”

Segons les entitats veïnals, els Serveis Socials de l’Ajuntament tenien coneixement dels tres desnonaments. De fet, fonts municipals asseguren que el consistori va intentar mediar amb els propietaris dels pisos, però que aquesta negociació no va donar cap fruit satisfactori.

Davant d’aquest escenari, segons ha explicat l’Ajuntament a betevé, els inquilins van decidir rebutjar més mediació del consistori i van decidir optar “per recursos propis”, com per exemple anar a viure temporalment a casa d’algun familiar o conegut. En aquest sentit, el 2017 la Unitat contra l’Exclusió Residencial (UCER) va atendre 2.351 famílies.

Un problema que segueix enquistat

L’AV Ciutat Meridiana denuncia que la problemàtica dels desnonaments no s’ha resolt i que cada setmana es fan tres o quatre llançaments al barri. El responsable de l’entitat, Filiberto Bravo, critica que “els polítics s’omplen la boca de dir que s’estan acabant els desnonaments però es mentida” i ho atribueix a la proximitat de les eleccions municipals.