Les obres d’enderroc de la finca desallotjada dilluns al Turó de la Rovira han quedat aturades, almenys temporalment. Aquest dimarts es van començar a fer preparatius per l’enderroc, però finalment han quedat aturades.

Els veïns desallotjats havien presentat diversos recursos i havien demanat mesures cautelaríssimes, que han estat acceptades. Volien que no s’efectués l’enderroc fins que s’aclarissin les irregularitats que denuncien que hi va haver en el procés d’expropiació. “L’ordre d’expropiació i del desallotjament que es va produir dilluns no esmenta cap ordre d’enderroc de l’habitatge“, afirma Juanjo Muñoz, advocat dels inquilins.

Tot i això, els inquilins denuncien que mentre no s’han aturat els treballs per fer-ne els preparatius, els operaris han accedit amb maquinària pesant —una retroexcavadora de grans dimensions— i sense autorització a una finca contigua que no estava expropiada. Els habitants d’aquesta segona finca són els mateixos que els de l’habitatge expropiat i denuncien que els operaris hi han causat desperfectes. En aquests moments, la retroexcavadora es troba a l’interior de la finca propietat de l’Ajuntament, però com que els veïns no autoritzen el pas per la finca contigua, per ara, s’està pendent de si es retirarà o no.

L’Ajuntament defensa la legalitat de l’actuació

L’Ajuntament assegura que en tot moment s’ha actuat d’acord amb les autoritzacions judicials de què es disposava i d’acord amb la legalitat. A més, afirma que els inquilins actuals van entrar a viure a l’immoble per una actuació fraudulenta del propietari anterior, que els el va llogar quan ja s’havia iniciat el procés d’expropiació.

Com serà el Parc dels Tres Turons

L’abril del 2019 es van donar a conèixer els tres projectes guanyadors per transformar el Parc dels Tres Turons

Una colònia de gats i dos gossos en custodia

La família desallotjada s’ha mostrat preocupada pels dos gossos i la colònia de gats que vivien amb ells a la finca expropiada. L’Ajuntament explica que aquests animals estan custodiats pel Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona. Aquest ens és ara el responsable de garantir-ne el benestar i fer-ne un seguiment administratiu i veterinari.

Acusacions de robatori

Els inquilins denuncien, també, que alguns operaris de l’empresa que s’encarrega de la custodia i enderroc de l’immoble han intentat apropiar-se d’algunes de les pertinences personals que els veïns desallotjats no van tenir temps de retirar. L’empresa ho nega rotundament.

Tot i això, alguns veïns del barri van enregistrar el moment en què dos operaris treien del seu cotxe particular objectes que els inquilins van identificar com a propis. Segons expliquen els veïns afectats, aquests objectes els van ser retornats, però temen que n’hi puguin haver més. Per això, tenen previst interposar una denúncia pel presumpte intent de robatori.