Les obres als pisos per a gent gran a Germanetes, a la Nova Esquerra de l’Eixample, han quedat aturades sense data després que l’empresa constructora hagi fet fallida. Segons ha pogut saber betevé, els pisos encara no estan acabats i ara l’Ajuntament haurà d’inspeccionar els treballs i estudiar com finalitzar-los amb la màxima celeritat.

Segona fallida de l’empresa constructora en dos anys

És la segona vegada que aquesta promoció de 47 pisos dotacionals per a gent gran queda aturada per la fallida de l’empresa constructora. El primer cop va ser al gener del 2020 i es va haver de tornar a licitar l’obra. Ara haurà de tornar a passar el mateix i la data de finalització d’aquest edifici, prevista per a l’abril del 2023, queda en suspens. Els veïns han expressat la seva preocupació perquè aquests equipaments són molt necessitats al barri.

L’empresa Construccions Deco, S.A ha confirmat a betevé que està en procés de presentar concurs de creditors. Els treballadors ja han desmuntat la bastida i s’han retirat de l’obra. L’edifici està acabat per fora i, segons l’Ajuntament, només quedaria acabar l’última part. El primer projecte es va tirar endavant el 2014.

L’Ajuntament, pendent d’entrar a l’obra

L‘Ajuntament encara no té la confirmació oficial, però ja està esperant poder inspeccionar l’obra i, conjuntament amb l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), veure com la podria acabar. El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha dit a betevé que intentaran veure si el fet que només quedi pendent un 15 % de l’obra, els permet agilitzar-ne la finalització.

Veure si el fet de només quedi pendent el 15 % de l’obra, ens permet agilitzar-ne la finalització”
Pau Gonzàlez, regidor de l’Eixample

Des de l’AV Esquerra de l’Eixample i també els grups de dones, han expressat la seva preocupació per aquest nou entrebanc. Demanen a l’Ajuntament que doni explicacions i un nou calendari. Sylviane Dahan explica que el retard amb les adjudicacions afecta especialment les dones, que normalment són les que es fan càrrec de les cures en l’àmbit familiar, i avisa que potser alguns dels que han sol·licitat un pis ja no en podran gaudir quan els pisos s’acabin.

Alguns dels que han sol·licitat un pis ja no en podran gaudir quan els pisos s’acabin”
Sylviane Dahan, vocalia de Dones, AV Esquerra Eixample