L’AV de la Vila Olímpica i fonts municipals del districte confirmen que les obres majors de l’alberg, és a dir, les que afecten l’estructura de l’immoble, s’han aturat durant dues setmanes. L’empresa constructora Onix Renta hauria paral·litzat les obres a l’espera de què es decideixi des del consistori. L’Ajuntament ha de constituir una comissió “política i tècnica” abans de final de mes per acordar quin ha de ser el futur de l’immoble.

Els veïns asseguren, però, que a hores d’ara encara no han estat convocats per l’Ajuntament. Tot i això, l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, el govern municipal i els seus tècnics i membres d’ERC s’han de reunir abans de finalitzar el mes de febrer, ja que en l’últim ple es va donar un termini màxim de 30 dies per constituir aquesta comissió. Els veïns, en aquesta trobada, volen tractar l’informe tècnic amb el qual han estat treballant que avala, asseguren, l’aturada definitiva de les obres i del projecte.

Segons ERC, el partit que més ha insistit en la paralització d’aquest projecte -va suposar el desllorigador per donar suport al PEUAT-, la pressió dels veïns i dels treballadors de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, que actualment encara té seu a l’edifici, hauria estat la raó per la qual l’empresa propietària hauria aturat, de moment, les tasques. Els republicans continuen defensant que el següent pas del projecte és la compra de l’immoble per part de l’Ajuntament -el govern municipal ja ha confirmat que ho té sobre la taula- o la consulta als veïns.

L’AV de la Vila Olímpica reclama des del novembre que no continuï el projecte de l’alberg, ja que, diuen, no volen més turisme al barri. De fet, l’última acció que han tirat endavant ha estat la presentació de 4.000 signatures en contra del projecte a la seu del districte.