L’atur i les condicions laborals segueixen sent el problema més greu de Barcelona segons el 31,9% dels enquestats en l’últim baròmetre municipal. El segon problema més assenyalat és el de la circulació i el trànsit, amb un 5,5%. El baròmetre d’aquest semestre mostra que la preocupació per l’atur ha crescut des de l’última enquesta, el desembre de 2014.

Els últims anys el baròmetre sempre ha mostrat una tendència clara de la ciutadania a assenyalar l’atur i les condicions laborals com el problema més greu de la ciutat. Des del desembre de 2011 fins ara, el percentatge d’enquestats que l’assenyala com a principal problema ha oscil·lat entre el 25,8 i el 33,8. Tanmateix, aquesta última enquesta és en la que hi ha una diferència més ampla entre la primera i la segona preocupació.

Després dels problemes de trànsit (5,5%), els barcelonins consideren que els aspectes polítics (5,3%) són la tercera qüestió, seguit de problemes socials com la pobresa, la integració social i la indigència (5,1%), i els problemes econòmics (4,4%).

La gestió municipal, bona o molt bona

Pel que fa a la gestió de l’Ajuntament, el 52% dels enquestats consideren que ha estat bona o molt bona, i el 21,4% la consideren normal o regular. El percentatge de ciutadans que creuen que la gestió municipal ha estat dolenta o molt dolenta ascendeix al 21,9%.