L’Ateneu del Raval, el centre cultural comunitari que funciona al barri des de fa cinc anys, ha aconseguit recaptar poc més de 16.000 euros en la campanya de micromecenatge que tenen engegada a la plataforma Goteo.

En aquest espai es generen projectes comunitaris relacionats amb temes com la interculturalitat, la migració, o el feminisme, entre altres temes. L’Ateneu agraeix la contribució dels beneficiaris, la majoria d’ells, veïns i entitats del barri. A més agraeix també la col·laboració de dissenyadors, realitzadors audiovisuals i amics de l’entitat que han donat articles per animar la gent a col·laborar en la campanya.

El primer repte, assolit

L’espai cultural ha aconseguit recaptar una mica més dels 14.000 euros mínims fixats a la campanya engegada a la plataforma Goteo amb el lema #SalvemLAteneu, amb la participació de prop de 400 cofinançadors.

Aquesta xifra, segons fonts de l’entitat “és tota una fita ja que gran part dels beneficiaris han estat gent del barri.” Afegeixen, a més a més, que si no haguessin aconseguit el mínim no haurien pogut continuar 40 dies més amb la campanya per aconseguir la xifra òptima, que són 35.000 euros.

L’objectiu és pagar el lloguer

La campanya es va iniciar el 4 d’octubre passat per fer front als 3.000 euros mensuals que paguen de lloguer i que fa mesos que no poden assumir. Això els va portar a fer aquesta crida a la solidaritat popular. Abans de la pandèmia el lloguer el finançaven amb el #vermuteneu #solidari que la pandèmia va forçar a anul·lar per evitar la propagació del virus.