XAVIER SERRÀ, membre de la Federació Entitats Ateneu l'Harmonia "L'Harmonia serà, com no podia ser d'una altra manera, l'entitat que gestionarà aquest equipament a Sant Andreu, un equipament que ha de ser i serà, segur, un motor associatiu, cultural i aglotinador. Sobretot hi ha tres potes importants per nosaltres, que és el suport a la creació, el suport a les entitats i al teixit associatiu de Sant Andreu i les activitats culturals i de lleure que volem oferir des de l'equipament."

Aquest dijous finalment l’Harmonia ha signat el conveni amb l’Ajuntament en què s’estableix la gestió compartida de l’espai, però amb el lideratge de l’Ateneu a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2015. A partir de setembre de 2015 una comissió de seguiment n’avaluarà la continuïtat.

Per celebrar l’entesa després de tants anys, les entitats del barri s’han reunit aquesta tarda a la plaça d’Orfila. Una trentena de persones han festejat l’acord just davant de la seu del districte de Sant Andreu per després seguir la festa al Casal de Barri de la Fabra i Coats.

El regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha destacat que s’ha arribat a l’acord “gràcies al diàleg, la negociació i la bona voluntat” de les dues parts. El procés de negociació s’ha desenvolupat amb el suport dels tècnics del districte, el  Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, la Taula de Gestió Cívica, i les associacions de veïns de Sant Andreu.

Inicialment, el concurs públic per a la gestió del casal del barri va quedar desert i el consistori va decidir obrir-lo el 15 de maig i encarregar-ne l’organització a personal municipal. Una iniciativa molt criticada per les entitats que formen la coordinadora d’entitats L’Harmonia, que van denunciar irregularitats en el procés. A finals de maig, les entitats van intentar entrar al casal situat a la Fabra i Coats per ocupar-lo i organitzar-hi activitats però el van trobar tancat i custodiat per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Després d’aquest incident, a principis de juny, el consistori es va comprometre a arribar a un acord amb la federació d’entitats, que s’ha signat aquest dijous.