Les plataformes Recuperem el Niza, Gràcia, cap a on vas?, l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i l’AV Sagrada Família i els veïns i veïnes afectats per les obres de l’edifici Henkel uneixen esforços per evitar que bona part de l’illa delimitada pels carrers de Còrsega, Sícilia i el passatge Mariner es converteixi en un macrohotel de més de 180 habitacions.

En un comunicat conjunt, les associacions veïnals critiquen el que consideren una “operació especulativa” que, segons ells, és una peça més en la “generació d’un continu urbà de parc temàtic per al turisme massiu” que connectaria la Sagrada Família i el Parc Güell. A més, acusen l’Ajuntament de “regalar la ciutat als especuladors”.

L’hotel de l’edifici Henkel serà el primer que s’instal·la al Camp d’en Grassot. Els veïns lamenten aquesta incursió en un barri que “resisteix l’impacte de l’urbanisme depredador imperant al seu voltant”. Per això, titllen el projecte d’“agressió al Camp d’en Grassot, la Vila de Gràcia i la Sagrada Família”.

Les associacions denuncien, a més, opacitat pel que fa al risc que poden comportar els treballs d’enderroc en els edificis adjacents, que ja tenen problemes estructurals.