"Nosaltres esperem que amb el nou govern municipal puguem establir un reglament de participació ciutadana que incorpori noves formes de participació efectiva de la ciutadania" "Nosaltres tenim un conjunt de 60 mesures que la senyora Colau coneix, les hem treballat abans de les eleccions. I continuarem treballant conjuntament, n'hi ha de molt concretes, com pot ser, que hem de millorar la situació de moltes famílies a Barcelona que tenen fins a càrrec i no tenen feina ni cap tipus d'ingrés" "Esprem que es passi de les reunions protocol·làries a les reunions reals, reunions que ens facin copartíceps del model de ciutat, una cosa que els sindicats sempre hem volgut i hem demanat" "El que li plantejarem són dues coses. Per una banda aquesta situació d'emergència social, de pobresa i de situació de risc d'exclusió real de risc d'una part de Barcelona. I de l'altra banda que necessitem una aposta decidida per la qualitat de l'ocupació de la ciutat"

El president de la Federació d’Associacións de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, remarca que ara toca complir amb les promeses que s’han fet durant la campanya, sobretot amb relació als qui es troben en risc d’exclusió social. En la reunió que tindran properament amb Barcelona en Comú, que esperen que sigui a finals de setmana, li plantejaran millores per garantir una participació ciutadana efectiva. Rabell creu que cal una reforma dels consells de districte i la implementació de consultes populars i d’iniciatives legislatives.

La Mesa del Tercer Sector és un altre dels agents socials amb els quals Ada Colau té previst reunir-se. La presidenta, Àngels Guiteras, explica que tenen un pla de 60 mesures que Colau ja coneix i que preveu per exemple l’atenció a les famílies sense cap ingrés amb fills. A més, Guiteras especifica que cal una oficina que controli les contractacions de serveis que fa l’Ajuntament.

Els sindicats també es reuniran amb la futura alcaldessa. Volen que les reunions amb el govern municipal siguin efectives i no només protocolàries. Des de la UGT afirmen que a banda de garantir millores laborals i ocupació de qualitat cal posar èmfasi en l’habitatge assequible. El sindicat CCOO també considera que l’ocupació és un tema prioritari així com les bones condicions de treball per a tothom i també per als treballadors municipals.

A la crida per generar ocupació també s’hi sumen les petites i mitjanes empreses a través de la PIMEC. El seu president, Josep González, encaixa el canvi de govern al consistori amb prudència. González ha remarcat que el canvi s’ha de fer ràpid per tal d’evitar que s’aturi l’embrenzida que mou Barcelona. Per fer-ho, ha dit que és fonamental reactivar el comerç i la indústria.