El 15 de maig, la policia va observar que un home conegut per la venda d’estupefaents captava turistes a Ciutat Vella i els duia al local de l’associació, situat al carrer d’Aurora, al Raval, on els feia el carnet de soci i els facilitava la droga. Els agents, a més, van observar que el mateix home feia molts viatges entre el seu domicili i el local, al mateix carrer, carregat amb bosses plenes de marihuana. A més, es va comprovar que la venda de marihuana i haixix seguia quan l’home no hi era, fet que va fer pensar la policia que hi havia més persones implicades.

Quan els Mossos d’Esquadra van anar al local de l’associació cannàbica van trobar 19 pots plens de marihuana, estris per consumir-la, 11 grams d’haixix, tres bàscules de precisió i ordinadors i telèfons mòbils que podrien haver estat comprats amb droga. A més, al domicili del president hi van trobar prop de 16 quilos de marihuana, 511 grams d’haixix, 2.500 euros i un hivernacle preparat per al cultiu de cànnabis, que s’alimentava d’una connexió elèctrica manipulada.

La investigació va determinar que l’associació s’abastia de la droga cultivada al pis del president i la venia a qualsevol persona que li’n demanés. A més, la Guàrdia Urbana va aixecar acta de denúncia per exercir de bar sense llicència, per gravar imatges directes de la via pública amb càmeres de vídeo i per tenir-hi persones treballant sense contracte. El president i els dos col·laboradors van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública.