Les noies es van repartir els càrrecs durant el rodatge i el muntatge. Una de les directores, Lucía Conde, assegura que han après molt després d’aquesta experiència. I no només sobre càmeres: “Al final d’aquest documental ens hem adonat que no sabíem res del ‘bullying’, pensàvem que ho sabíem tot i no sabíem res, hem après què sent una víctima, que sent l’assetjador, el ‘bullying’ és molt més que assetjar una víctima, va molt més enllà”, diu.

Pel camí les noies no han estat soles. Han rebut ajuda de professionals de l’SGAE que rodaven altres documentals. Les han acompanyat i les han instruït en tot allò que han necessitat per fer el curtmetratge. El productor Joan Antoni Barjau ha estat una d’aquestes persones i assegura que el va sorprendre l’actitud de les joves. “Se’ns feien curtes les classes, al començament les fèiem d’una hora i mitja i al final hi havia dies que estàvem quatre hores, elles tenien ganes de més coses, nosaltres també i anàvem avançant en el projecte”, recorda.

Els impulsors d’aquest projecte són els membres de la Fundació la Roda. Estan molt contents amb el resultat, però sobretot amb els efectes positius que pot tenir aquest documental. Algunes entitats que treballen amb joves han demanat una còpia del film per projectar-lo i utilitzar-lo com a material didàctic. “Pensar que aquest documental servirà perquè altres joves puguin reflexionar sobre aquest tema ens fa pensar que tindrà un resultat molt positiu”, ha dit el tècnic de la Fundació, Enric Moral.