Amb aquestes samarretes l'assemblea groga vol visibilitzar el seu compromís amb la defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. Des de fa mesos les reparteixen per tot Catalunya i avui uns 200 manifestants s'han reunit en una jornada reivindicativa a Sants. DAVID GUERRERO, portaveu de l'Assemblea Groga "Nosaltres en el fons no volem modificar el sistema educatiu amb lleis que surten d'un dia per l'altre. Ja siguin retallades o i que afectin els horaris... Qualsevol història que es faci s'ha d'arribar a un consens." L'Assemblea Groga vol que la Generalitat augmenti la inversió en educació pública des del 3,4 al 6% del PIB i que aturi les retallades en ensenyament. També pretenen aturar l'entrada de la gestió privada a l'ensenyament públic i reclamen que no se segregui els alumnes per capacitats, ètnia o qualsevol altra diferència. Unes reivindicacions que els pares tenen molt presents... ANA ROBLES "Som aquí per aconseguir que aquestes retallades s'aturin. Volem aconseguir ensenyament de qualitat, públic i gratuït. Com ho teníem fins ara, però de qualitat." Els professors també alerten del perill de les retallades, ja que diuen que el sistema educatiu és cada cop més precari. ADELINA ESCANDELL, mestra de l'Escola Barrufet "Aprofiten per posar la tisora i retallar totes aquelles coses que amb aquests anys havíem aconseguit tímidament." L'assemblea vol teixir la unitat de la comunitat educativa en contra de les retallades i per això convida alumnes, pares i professors a vestir les samarretes grogues quan vagin als centres escolars.
L’acte l’ha organitzat l’Assemblea Groga, un moviment que vol crear debat i reflexionar sobre la situació de l’ensenyament públic català. Els participants han dit que volen aturar l’entrada de la gestió privada a l’ensenyament públic i reclamen una educació inclusiva i no segregadora. A més, els professors alerten del perill de les retallades, ja que diuen que el sistema educatiu és cada cop més precari.
L’Assemblea Groga és un lloc per a la reflexió, la formació i un espai de lluita per un ensenyament públic de qualitat. Pretén que la formació pública eduqui persones crítiques, participatives, responsables, actives i compromeses en la construcció d’una societat justa i solidària.