L’Escola Rambleta del Clot va partir un robatori en plena revetlla de Sant Joan. Els treballadors del centre expliquen a betevé que els lladres van entrar al centre saltant la tanca del pati i van forçar les portes de la planta baixa. Un cop dins de l’escola, van sostreure dues tauletes, un ordinador i un telèfon mòbil, segons el primer recompte que han fet des del claustre del centre.

Precinten part de l’escola

Xavi Riulas, mestre de l’escola, assegura que el personal del centre va rebre l’avís del robatori la mateixa nit de Sant Joan, quan va saltar l’alarma. En un primer reconeixement van veure que els lladres havien entrat a la sala de professors, a la biblioteca i a la sala de direcció. I, seguint indicacions de la policia, van precintar aquests espais en espera que un equip de la policia científica dels Mossos d’Esquadra en pugui fer un reconeixement.

Segons Riulas, és probable que les persones que van accedir al centre aprofitessin el soroll i el rebombori de la revetlla per passar desapercebudes.

Els ordinadors de sisè, salvats

Riulas explica que els lladres van intentar forçar la caixa forta sense èxit i, sortosament, tampoc no van poder accedir a una sala blindada on estaven guardats tots els ordinadors que fan servir els alumnes de sisè, que s’han de reiniciar per a l’any que ve.

Ara per ara a l’escola s’hi està fent un casal d’estiu i hi treballa el personal docent, que no pot accedir als espais on s’han produït els robatoris. Segons Riulas, l’equip directiu ha de treballar en una de les aules del centre en lloc de fer-ho al seu despatx i algunes de les tasques administratives que havien de fer-se amb els aparells electrònics sostrets no es poden fer.