(ACN) Una desena d’artistes s’han unit per protestar en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Han fet una exposició conjunta, formada per deu grans plafons, per defensar l’estany de la Ricarda, l’emplaçament on Aena preveu fer l’ampliació. Els creadors recorden que aquesta zona del delta del Llobregat té la màxima protecció ambiental de la Comissió Europea i alerten que aquesta reserva natural perilla amb aquesta reforma.

La mostra s’ha inaugurat dissabte i s’exposarà de manera permanent, “fins que el conflicte deixi d’existir”, al camí de la platja, situat entre l’aeroport i l’espai protegit on es vol fer l’ampliació de la tercera pista de la infraestructura. La mostra la formen imatges i il·lustracions de diversos estils.

L’art com a element de reflexió

Laia Campanyà, la gerent de l’associació l’Atòmica vinculada als deu artistes, ha explicat que aquesta iniciativa se’ls va acudir perquè creuen que l’art “ha de ser un revulsiu” i ha de tenir un “paper fonamental en la transformació de la societat” i fer reflexionar sobre les polèmiques que ens afecten. Campanyà ha detallat que els deu plafons són una mostra del pensament col·lectiu que tenen els artistes sobre el que pot passar amb l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat. Cada autor ho expressa de manera diferent: n’hi ha que de manera reflexiva i n’hi ha que d’irònica.