Una quinzena d’artistes d’art urbà s’han sumat al moviment Black Lives Matter i a les protestes per la mort de George Floyd, que va perdre la vida a Minneapolis després que un policia li pressionés el coll amb el genoll durant una detenció. En una iniciativa liderada per l’artista urbà català El Xupet Negre, durant tot el dia 14 artistes —entre els quals hi ha Kram, Eledu, SM172 o Zosen— han pintat de negre tres murs dels Jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec.

Art urbà a les Tres Xemeneies

L’espai, que és públic i està gestionat per l’associació RebobinART, ha passat del color al negre reivindicatiu. El primer que han fet els artistes ha estat ennegrir la superfície dels murs amb pintura plàstica mat, i després hi han fet les seves creacions amb un esprai brillant que, tot i ser també negre, contrasta prou per donar vistositat als dissenys.

No és la primera expressió artística a les parets de la ciutat contra l’assassinat de Floyd. Aquest dilluns, l’artista urbà Tvboy va denunciar el racisme en una obra al Born i l’ha compartit a les xarxes amb l’etiqueta #ICantBreath.

Art urbà a les Tres Xemeneies