Una gran grua ha instal·lat aquest dimarts al matí el transformador elèctric que donarà servei al barri de Torre Baró a partir del 22 de novembre. Arriba com a resposta a les protestes i reivindicacions del veïnat de la part alta del barri, que l’hivern passat va denunciar desenes de talls de llum. El nou transformador forma part de l’acord entre Endesa i l’Ajuntament de Barcelona per solucionar aquestes i altres incidències a la ciutat.

El nou aparell és més potent que l’actual, un transformador aeri que havia quedat obsolet. “El nou transformador elèctric alimentarà tot el barri de Torre Baró amb sis línies. Ara mateix, això s’està fent amb tres línies —explica Jacinto González, al capdavant de l’operació—. Això permetrà tenir més potència i que els abonats no tinguin problemes de tensió a casa seva. És una millora important”, conclou.

La instal·lació del nou transformador elèctric ha obligat a tallar el subministrament durant unes hores al barri. També ha calgut desconnectar, per seguretat, les línies d’una torre elèctrica propera al lloc triat per ubicar la nova estació, a uns 20 metres del transformador aeri actual, al carrer de Castelldefels. Un cop aterrat el transformador, els operaris han alçat ben a prop una torre elèctrica nova.

El transformador elèctric aeri actual

En marxa a partir del 22 de novembre

El transforamdor és ara a lloc, però encara no està en funcionament. Ara comencen dues setmanes en què els operaris faran tots els preparatius per poder fer el canvi de les línies elèctriques de l’estació actual a la nova, a partir del 22 de novembre. Serà aleshores quan el veïnat es podrà relaxar, ja que es preveu que amb la nova potència no es repeteixin les avaries de l’hivern passat.

La instal·lació del transformador és la culminació a unes obres que van començar a la primavera, amb la substitució i el soterrament del cablejat del barri.

Un mapa d’Endesa informa de talls de llum i avaries en temps real

El client pot saber els motius de la incidència, el nombre de clients afectats i la data de solució prevista