Els Mossos d’Esquadra han identificat l’autor de tres agressions sexuals al barri del Poble-sec. Es tracta d’un menor estranger no acompanyat de 17 anys tutelat per la DGAIA. Segons ha explicat Pere Pau Guillén, el cap de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, el jove no tenia antecedents policials ni cap historial delictiu.

El jove està internat al centre educatiu de justícia juvenil des del 8 de desembre per tres suposades agressions sexuals més al districte d’Horta-Guinardó en només 10 dies.

Actuava amb molta violència i el rostre tapat

Després de fer diverses indagacions, els Mossos el van poder ubicar en diverses zones del Poble-sec i, després d’analitzar les proves d’ADN, van poder acreditar que es tractava de la mateixa persona. En dos dels casos, el van situar en espais propers on es van produïr les agressions i en un tercer a l’entrada del metro. Els fets van tenir lloc entre finals d’octubre i principis de desembre a la via pública. Segons la policia, actuava tant de dia com de nit i abordava al carrer dones d’edat mitjana i avançada i les agredia sexualment.

Sempre es protegia el rostre per evitar ser descobert i actuava amb molta violència i amenaces reiterades. En dues de les suposades agressions sexuals també se l’acusa de robatori.

Diverses agressions sexuals en pocs dies

Segons el relat dels Mossos, entre el primer i el segon atac al Poble-sec -concretament a la zona dels jardins del passeig de Montjuïc- va passar un mes. Però a partir de la segona agressió sexual les quatre restants van tenir lloc amb pocs dies de diferència.