Una vuitantena dels informadors de carrer se centraran en els veïns mentre que els 20 restants es dedicaran als comerços. La seva feina consistirà a detectar mals hàbits o males pràctiques pel que fa a la separació dels residus o la neteja dels carrers i donar la informació necessària per corregir-los.

Aquests educadors provenen, majoritàriament, dels sectors mediambiental, científic i social, i són de diferents nacionalitats per facilitar la comunicació amb la població d’altres països i amb els turistes. “La feina d’aquests informadors implica una relació propera amb la ciutadania i podran tenir  una relació més directa si parlen l’idioma d’aquells ciutadans, comerciants o turistes“, ha explicat el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno.

La campanya costa quatre milions d’euros i s’allargarà fins al 30 de gener de l’any que ve. A més de buscar la corresponsabilitat de veïns i comerciants, l‘Ajuntament també rebrà diàriament les dades que enviïn els informadors per poder detectar punts negres que no estiguin identificats, conèixer-ne els aspectes a millorar i valorar el funcionament de la iniciativa  a partir dels canvis d’hàbits que es vagin produint.