Aquest divendres comença a l‘Audiència Provincial de Barcelona el judici a un votant de Vox acusat d’agredir físicament i verbalment apoderats de BComú, la CUP i ERC durant les eleccions municipals i europees del maig del 2019.

Una vegada presentada la denúncia, la fiscalia va creure fonamentat que el presumpte agressor va actuar per motius ideològics i el va acusar de delictes de lesions, delicte electoral amb l’agreujant de motivació ideològica, contra els drets fonamentals i contra la integritat moral. Per tot plegat, li demana 10 mesos de presó, tres anys i 10 mesos d’inhabilitació per treballar en l’àmbit educatiu, esportiu o de temps lliure, quatre anys de prohibició i comunicació amb els dos apoderats, 1.200 euros d’indemnització als lesionats i 16.200 euros de multa.

Els fets es van produir durant la jornada de votació de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019 al Centre Cívic Zona Nord, al districte de Nou Barris. Testimonis asseguren que un votant de l’escola simpatitzant amb ideologies feixistes es va encarar amb l’apoderada de la CUP al col·legi després de dipositar el vot sense incidències. Posteriorment, va agredir l’apoderada de BComú i el d’ERC del mateix col·legi.