“No hi ha nens al carrer i tothom té clar que si n’hi ha és inadmissible”, ha dit Busquets. El director de l’organització ha assegurat que és necessari fer un pas més socialment i entendre que no poden haver-hi persones dormint al carrer.

Després del recompte, detectar les “zones calentes”

Sobre el recompte de persones sense sostre que van fer els voluntaris de l’entitat dimarts ha dit que ara cal aprofundir més situant en un mapa de la ciutat “les zones calentes”, allà on hi ha més sense sostre passant la nit. Busquets ha explicat que es van localitzar persones que s’amaguen en canonades per dormir. En total es va xifrar en 892 les persones que dormen al carrer, però Busquets ha advertit que el nombre pot ser  superior perquè encara falten per pentinar alguns parcs de la ciutat, com els de Montjuïc, Collserola i la zona de les Planes, on se sap que hi ha gent que hi passa la nit.

Ara es vol fer un estudi qualitatiu

L’organització vol engegar un nou estudi per tenir més detalls dels sense sostre que viuen a Barcelona i determinar quin perfil tenen. “Ja no veiem la persona bruta amb molts paquets. Ara veiem que hi ha gent més jove que abans”. Busquets ha anunciat que “en breu” s’organitzaran per tornar a sortir al carrer i acostar-se als sense sostre quan es despertin o abans d’anar a dormir per “veure com són” i traçar-ne un perfil en què se sàpiga per què han arribat al carrer, el seu origen, edat, etc.