Com està afectant la crisi del coronavirus a les persones que dormen al carrer? Què necessiten? Se senten ben ateses pels Serveis Socials? Arrels Fundació vol saber de primera mà com estan vivint la pandèmia les més de 1.200 persones que dormen al ras a la ciutat de Barcelona. La crisi sanitària ha empitjorat una situació per si sola molt complicada i, per aquest motiu, la fundació ha decidit fer una enquesta a les persones que viuen al carrer. Dijous 26 de novembre, a partir de les 20 h, diversos voluntaris recorreran els carrers de la ciutat per parlar-hi directament. La fundació assegura que “estan elaborant un qüestionari per saber en quina situació es troben les persones sense llar arran de la crisi del coronavirus i com els poden ajudar”.

La informació que s’obtingui arran de les enquestes servirà per fer propostes per tal de modificar els recursos i les polítiques que es duen a terme a Barcelona i millorar també l’atenció que ofereix la fundació.

Més persones sense llar, derivades d’altres poblacions

L’enquesta també servirà per fer un recompte actual de les persones afectades pel sensellarisme. Arrels Fundació assegura que, darrerament, està detectant que als carrers de Barcelona hi dormen persones vingudes d’altres poblacions, sovint més petites. En volen saber els motius i buscar la manera de poder-los ajudar.

dona sense llar

Arrels fa una crida per trobar voluntaris

Per tal de poder arribar a tots els carrers de la ciutat, Arrels Fundació fa una crida a la participació de voluntaris. “Necessitem centenars de persones voluntàries que recorrin el seu propi barri en equips d’entre dues i tres persones. Per col·laborar-hi no cal tenir experiència prèvia, i alguns dels requisits principals són ser major d’edat i tenir la capacitat física per poder caminar durant dues o tres hores. Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació ha explicat a betevé que implicar-s’hi és una manera d’apropar-se a la realitat dels sensellar: “Tothom qui ha participat ha valorat molt positivament l’experiència”. Tothom qui hi vulgui participar només s’ha d’inscriure al web d’Arrels Fundació. Les persones inscrites “rebran informació sobre com actuar durant l’enquesta i quines mesures anticovid s’hauran de complir”, ha declarat.