La Fundació Arrels, després de l’agressió feixista que ha patit aquest dimecres un sensostre al Gimnàs Social Sant Pau, denuncia que algunes formacions polítiques amb el seu discurs fan que es disparin aquest tipus d’atacs.

Atacs de grups neonazis

En l’agressió d’aquest dimecres, el sensesostre ha estat ruixat amb benzina per tres joves d’estètica neonazi. El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, assegura que els preocupa molt que aquest tipus de grups intentin fer mal a una persona molt més dèbil. Per a Busquets això no fa més que demostrar la seva covardia i fa una crida a la societat a mostrar-se intolerant amb aquests grups.

Busquets també apunta que amb l’aparició de l’extrema dreta alguns discursos polítics estigmatitzen els sensepapers i els titllen de delinqüents. Això pot provocar, segons el director de la Fundació Arrels, que es disparin les agressions als sensesostre atiades per a aquest discurs ple d’odi.

Violència invisible

El director de la Fundació Arrels també denuncia que aquests fets se silencien perquè no acostumen a acabar en denúncia. Les víctimes no tenen els papers en regla i prefereixen no presentar denúncia a comissaria. Segons dades de la fundació, quatre de cada 10 sensostre ha patit una agressió al carrer.

Evitar discursos d’odi en campanya electoral

En el mateix sentit, s’ha expressat la Taula del Tercer Sector que ha enviat un comunicat en què “condemna i rebutja amb total rotunditat aquesta agressió“, que qualifica de “menyspreable”. Remarquen que, sobretot, en aquest context de campanya electoral és imprescindible evitar l’ús públic de discursos i llenguatge d’odi, així com la promoció i difusió d’aquests”.

També recorden que les persones en situació de sensellar són el tercer col·lectiu més afectat pels casos de vulneracions d’integritat física per raó de discriminació, segons es desprèn de l’informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona.