Voluntaris Arrels enquesta sensellar

Arrels Fundació ha fet una crida per trobar persones voluntàries que vulguin participar a l’enquesta de persones que dormen al ras a Barcelona, que es durà a terme la nit del 10 a l’11 de juny. En necessiten més de 500 per organitzar els grups que pentinaran la ciutat. És la cinquena vegada que s’organitza aquest cens que, a banda de quantificar el nombre de persones que dormen al carrer a la ciutat, permet extreure’n informació útil perquè l’entitat pugui afrontar millor la problemàtica del sensellarisme.

Com s’hi pot participar?

Les persones que vulguin col·laborar-hi no necessiten experiència prèvia. Només han de ser majors de 18 anys, tenir capacitat física per fer un recorregut a peu de tres a quatre hores —que pot acabar cap a les cinc del matí— i disposar d’un dispositiu mòbil amb connexió a internet. També és útil que s’hi apuntin persones que tinguin coneixements d’idiomes, com l’anglès, el romanès, el marroquí o el polonès. Qui vulgui fer de voluntari es pot apuntar en aquest enllaç.

Informació sobre l’estat de vacunació

La nit del cens es faran entrevistes a les persones que dormen al carrer. Es tracta d’una enquesta formada per una trentena de preguntes que recull informació diversa sobre la situació d’aquestes persones. Enguany, a més, es vol recollir informació sobre l’estat de la vacunació del col·lectiu. Els inscrits seran convocats a una sessió virtual obligatòria de preparació. També s’enviaran materials formatius als participants i, uns dies abans de l’enquesta, un coordinador s’hi posarà en contacte.