A Barcelona hi ha diferents elements del mobiliari urbà que, tot i estar en desús, continuen ocupant físicament un espai. És el cas dels armaris tècnics dels antics tramvies, on es guardaven els estris elèctrics i tot el material necessari per tenir en condicions les vies. Aquests armaris es van instal·lar als anys 20, en els punts clau del pas del servei d’aquest transport, com ara el Pla de Palau o la plaça d’Urquinaona.

Transport Català denuncia el mai estat d’aquest mobiliari urbà i la manca de previsió municipal sobre el seu futur

Els armaris tècnics dels antics tramvies de Pla de Palau o la plaça d’Urquinaona fa anys que estan en desús, però continuen en aquests llocs de l’espai públic. Precisament, el mal estat dels armaris i la deixadesa en què es troben és el que va denunciar, a través de les xarxes socials, Transport Català.

“La por que tenim és que aquest mobiliari acabi als abocadors, com va passar amb el que hi havia al carrer de Pere IV”, apunta María José Luque, de Transport Català.

En desús i engolit per la flora

L’armari ubicat a Urquinaona està literalment engolit per la flora de la zona enjardinada que hi ha al centre de la plaça.

L’armai tècnic d’Urquinaona passa desaparcebut perquè està envoltat de plantes

Tant per davant d’aquest armari d’Urquinaona com pel de Pla de Palau hi passa diàriament molta gent. Tot i això, la majoria de persones preguntades per betevé no han sabut respondre ni què eren ni per a què servien.

Elements patrimonials sense propietari

Fonts municipals han explicat que aquests armaris estan inclosos en l’inventari que l’administració local està fent per controlar els elements de l’espai públic amb cert valor patrimonial i que no estan assignats a ningú. Les mateixes fonts afegeixen que la voluntat de l’Ajuntament és estar a sobre d’aquest cas per assegurar-ne la protecció.