La cinquena planta del centre Ton i Guida s’ha convertit en un armari amb roba i altres objectes que puguin necessitar les famílies de les Roquetes. La iniciativa ha nascut d’uns primers intercanvis que es feien a la Xarxa de Suport del barri. A poc a poc, l’armari solidari ha crescut i s’ha traslladat del local de l’associació de veïns al Ton i Guida.

Sis voluntàries recullen i endrecen cada dimecres els productes de l’armari, que en només 15 dies ja ha donat servei a una trentena de famílies. “Amb la pandèmia ens hem adonat que hi ha moltes necessitats al barri que estaven com amagades. A partir de la xarxa, al barri ens hem fet com una gran família. Jo vinc perquè tinc necessitats, però també per ajudar”, explica l’Adriana Arenas, usuària i també voluntària del projecte Armari de les Roquetes.

Un armari on hi cap de tot

L’armari de les Roquetes es nodreix de les aportacions fetes pels veïns. A dins hi ha roba, complements, mobles, electrodomèstics i qualsevol objecte que pot tenir un segon ús. “Agafem tot el que ens donen i que es pugui reutilitzar o reciclar, també fem crida amb coses que ens demanen les famílies. Per exemple, aquest matí ens han ofert un somier de llit i la setmana vinent ens arribarà un sofà”, comenta la Laura Lucas, voluntària de l’Armari de les Roquetes.

La Irene Castillo va començar com a usuària i ara és també voluntària a l’armari solidari

Necessitats que no es veuen

Entre les voluntàries hi ha la Irene Castillo, que va començar com a usuària i que s’ha implicat per ajudar les famílies que arriben per primer cop. Sap que hi ha objectes que, tot i no ser de primera necessitat, també són importants per a les famílies. Explica la Irene que “hi ha persones que venen a recollir els aliments a la xarxa amb bosses de plàstic perquè no tenen un carro de la compra. Et demanen només uns pantalons per al seu fill, però els nens també tenen dret a jugar a disfressar-se.” Vol que aquestes famílies sentin el mateix escalf que ella ha tingut gràcies a la Xarxa de Suport. “Jo ara estic més guapa, perquè m’han reforçat l’autoestima. La dona que va a passejar un diumenge se sent millor amb una bossa que no pas amb un moneder a la mà”, afegeix la Irene.