Mesures de seguretat extra per veure actuar aquest dimarts l’estatunidenca Ariana Grande al Palau Sant Jordi després de l’atemptat terrorista que va truncar el final d’un concert de la cantant a Manchester. Els Mossos d’Esquadra havien anunciat un dispositiu “‘adequat al nivell de risc previst pels experts en matèria antiterrorista” i coordinat tant amb la seguretat privada tant del Palau Sant Jordi com de la promotora del concert.

La policia hi ha tingut presència destacada amb agents a tot el recinte, i també amb un helicòpter que ha sobrevolat la zona en les hores prèvies al concert. Les mesures que s’han aplicat segueixen la línia de les previsions explicades pel conseller d’Interior, Jordi Jané, després del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, i s’han complementat amb seguretat privada. No s’hi ha prohibit l’accés amb motxilles i bosses de mà, però sí que s’han revisat als accessos. Això ha provocat que s’hagi alentit l’entrada a l’esplanada del Palau Sant Jordi, on el públic ha esperat que s’obrís a mitja tarda el recinte del concert un cop passat els controls.

Per la seva banda, des del Palau Sant Jordi asseguren que no s’han pres mesures excepcionals, en el sentit que no s’ha reforçat el personal ni s’han augmentat els recursos, però que sí que s’ha fet una vigilància més curosa i exhaustiva. Pel que fa a l’empresa promotora, ha apostat per donar informació a través de les xarxes socials per facilitar l’accés al recinte. A l’interior, hi han estat prohibides tant les càmeres com els pals de ‘selfie’.

El concert ha començat prop de les 21 h després de l’actuació de la telonera Victoria Monet. Ariana Grande ha repassat els seus principals èxits com ‘Be alright’, ‘One last time’, ‘Bang bang’ o ‘Focus’. La cantant ha arribat a Barcelona després dels recitals a França i Lisboa. Prèviament a aquests directes, Grande va cancel·lar actuacions al Regne Unit, Bèlgica, Polònia, Alemanya i Suïssa a conseqüència de l’atemptat terrorista a Manchester, en què van morir 22 persones, molts d’ells menors d’edat.

Amb motiu del concert, Transports Metropolitans de Barcelona ha habilitat un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya a partir de les 22.15 h.