El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es manté ferm en la necessitat de retirar les mascaretes dels interiors, tot i l’increment “vertical” dels casos de grip dels últims dies. Considera que la mascareta és un “símbol de la covid” que cal deixar enrere però reconeix que “encara no hi ha consens” entre les comunitats autònomes. Segons explica, n’hi ha que no estan d’acord a retirar-la.

El conseller és partidari que la mesura es prengui conjuntament a totes les autonomies per no crear confusió a la població i ha avança que Salut tornarà a portar la proposta a la reunió del Consell Interterritorial de la propera setmana.

Primer, a les escoles

Argimon continua defensant que és necessari retirar les mascaretes, i que les escoles siguin el primer espai on es deixin de portar. “Espero que sigui aviat”, ha dit. Considera, a més, cal fer-ho tot i que siguin una eina útil per evitar els contagis de la grip. “Si les coses no van bé, sempre podem fer un pas enrere”, afirma.

Catalunya, en epidèmia de grip

El conseller ha reconegut que Catalunya ha entrat ja en fase d’epidèmia de la grip. Reconeix, a més, que els casos estan creixent “de manera molt ràpida”, més que en els anys anteriors a la pandèmia. “Estem expectants”, reconeix Argimon, que es mostra preocupat per aquesta evolució perquè aquests casos hauran de conviure amb els casos de covid.