El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha defensat que s’ha de treballar per reobrir l’oci nocturn de forma regulada. Segons ha dit, “el jovent necessita esbarjo” i, tot i que creu aquesta relaxació de les restriccions no evitarà que es produeixin botellades, confia que ajudarà a reduir-les. Argimon també ha obert la porta a ampliar l’horari de la restauració.

Sanitat també vol reobrir les discoteques

Aquesta afirmació arriba el mateix dia que, segons avancen alguns mitjans, el Ministeri de Sanitat ha plantejat a les comunitats autònomes la possibilitat de reobrir l’oci nocturn. La proposta és recuperar l’activitat de les discoteques fins a les dues de la matinada i només en les zones amb menys transmissió de la covid, com seria el cas de Catalunya.

Botellades cada cap de setmana

Amb la reobertura de l’oci nocturn, Salut espera reduir les botellades. Les aglomeracions de persones bevent a la via pública són habituals cada cap de setmana des de la finalització de l’estat d’alarma. De fet, només durant la matinada de diumenge passat, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar més de 5.500 persones. La xifra és superior a la registrada el cap de setmana anterior, amb 3.495 persones desallotjades.