El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el govern probablement decidirà la setmana vinent si amplia l‘ús del passaport covid a altres sectors, a banda de l’oci nocturn i les celebracions amb ball. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de TVE, Argimon ha explicat que, en cas d’ampliar-ho, ja hauran decidit a quins entorns s’aplica, en funció de si el TSJC avala la mesura. “Jo penso que la setmana que ve podem tenir una solució, si per sí, o per no”, ha apuntat.

Pendents de l’informe del Comitè Científic Assessor

El conseller ha anunciat que esperen rebre l’informe del Comitè Científic Assessor sobre l’ampliació del certificat aquest mateix divendres o durant el cap de setmana. Un cop els experts s’hagin pronunciat, les conclusions es traslladaran a la Comissió Delegada del govern. Posteriorment, la mesura hauria de ser aprovada pel Consell Executiu.

Argimon defensa que l’ampliació del certificat covid digital és una mesura que “afecta molta gent” i que la decisió del govern s’ha de prendre “amb certa solidesa”. El conseller, però, no ha volgut donar una xifra o un topall a partir del qual s’ampliarà l’ús del passaport de la covid. “És molt difícil valorar només un sol indicador”, afirma. En ser preguntat sobre si ell és partidari d’ampliar-ne l’ús, el conseller ha explicat que li va semblar “molt correcte” quan van decidir aplicar-lo a l’oci nocturn.

Precisament, la probable ampliació de l’oci nocturn és un dels motius que explica les cues de gent dels últims dies per vacunar-se, com les que s’han registrat a les portes de l’Hospital de Sant Pau.