Josep Maria Argimon
Foto: Marina López. ACN

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que l’increment de contagis que ha provocat la variant òmicron a Catalunya des de Nadal “no és una mala notícia”. En una entrevista a RAC1, el conseller ha explicat que, des del passat 20 de desembre, 800.000 persones s’han contagiat majoritàriament de forma lleu. Una situació que Argimon reconeix que ha “afectat la vida quotidiana” i que ha comportat un increment de la pressió assistencial i noves restriccions, però que també ha contribuït a l’increment de la immunitat i que bona part de la població hagi generat anticossos enfront del virus. “Això ajudarà a la sortida de la sisena onada”, assegura el conseller.

1.700.000 catalans ja han passat la covid

Segons Argimon, actualment ja hi ha 1.700.000 persones que ja han passat la covid a Catalunya, gairebé la meitat amb la variant òmicron. La menor gravetat d’aquesta variant es demostra amb les dades de pacients a llits de crítics: de cada 1.000 infectats amb aquesta variant, un 0,6 acaba ingressant a l’UCI, mentre que amb la variant delta la xifra s’enfilava a 4 persones. De fet, el conseller ha reconegut que si haguessin conegut prèviament com es comportava aquesta variant no s’haurien aplicat les restriccions que han estat en vigor durant aquest Nadal.

Salut preveu eliminar les quarantenes, els tests i el rastreig a l’abril

Argimon reconeix que aquest hivern encara “ho passarem malament”, però es mostra “optimista” de cara al futur. De fet, Salut es planteja un canvi d’estratègia a partir de principis d’abril per fer front a la pandèmia que suposarà l’eliminació de les quarantenes obligatòries, els tests i el rastreig de contactes estrets. El conseller, però, condiciona aquest canvi al fet que el virus continuï afectant la població d’una manera lleu, com ho està fent la variant òmicron, i no aparegui una nova mutació que faci emmalaltir greument la població tot i estar vacunada.