Per arribar a l’avantprojecte del disseny hi ha hagut quatre sessions de participació, en què els infants s’han implicat en la detecció de les millores que es podrien fer a les àrees actuals, pensant també en les necessitats dels nens més petits i més grans. Després d’aquest procés de cocreació, els infants s’han reunit amb les regidores de Sant Andreu i Nou Barris, que els han explicat i justificat quines idees de les recollides s’incorporaran al projecte final i quines no.

En el disseny del Parc de La Pegaso, hi han col·laborat nens de les escoles Turó Blau, Pegaso i Congrés Indians; en el del Parc Central de Nou Barris s’ha comptat amb infants de les escoles Àgora i Calderón de la Barca i de l’Esplai la Guineueta.

Els infants demanen tobogans tubulars i tirolines

Entre les peticions que més suport han tingut hi ha que les àrees de joc tinguin estructures grans i també tobogans tubulars i tirolines, així com jocs per saltar. A més, els alumnes també han tingut present les necessitats dels més petits i dels més grans. Perquè, com diu una les participants, la Xènia de l’escola Pegaso, “els parcs sempre els pensen els grans, i no sempre pensen en els més petits”.

Barcelona dona joc

Tant a La Pegaso com a Nou Barris, les obres de remodelació començaran a principis del 2019. Els dos projectes formen part de la iniciativa “Barcelona dona molt de joc”, que vol donar una nova visió del joc infantil a l’espai públic. El pla preveu la creació de 89 noves àrees lúdiques i que fins al 2019 se’n renovin 150 més.