El districte de l’Eixample ha posat en marxa un seguit de mesures per evitar efectes negatius de l’ampliació de l’àrea de gossos de l’avinguda de Mistral. Alguns veïns s’havien queixat del soroll i de les males olors que podia comportar el nou espai. Per això, es recomana un horari d’utilització (de 7 a 23 h) i s’ha implementat un tractament dels orins per evitar males olors. Aquesta zona d’esbarjo per a gossos és la més gran de Sant Antoni -segons la normativa, cada barri n’ha de tenir una de més de 400 m²– i es va aconseguir  ampliant-ne una d’existent.

Horari recomanat: de 7 a 23 h

Els senyals amb les recomanacions horàries a la zona de gossos de l’avinguda de Mistral ja són un fet.  Els usuaris ho valoren positivament. Montse Subietas, amb la gossa Collie, creu que “els horaris i fer que no s’acumulin gaire gossos” és una bona idea, principalment “per respectar la gent que està aquí i que ha de descansar, sobretot a l’estiu”. Considera també que l’horari recomanat és raonable.

Els usuaris també valoren la intervenció del Servei de Gestió de Conflictes, que continuarà l’activitat fins a finals d’any, i les patrulles de la Guàrdia Urbana. El conseller en funcions, Eduard Corbella, diu que compten amb la policia de barri, que també és de la mateixa Guàrdia Urbana, però que són dos agents destinats al barri de Sant Antoni, que ja han fet seguiment de la problemàtica i que si cal fan visites a domicili.

També hi van els usuaris de l’ONCE

La zona de gossos de l’avinguda de Mistral s’ha convertit en la més gran del barri de Sant Antoni. Té més de 400 metres quadrats i concentra força usuaris, entre els quals les persones que treballen o fan activitats a l’edifici veí de l’ONCE. En aquest cas, els gossos no aixequen queixes. Núria Anguera, propietària de la gossa Gavia, diu que “de soroll zero, perquè són uns gossos que no borden, estan molt ben ensenyats, no són uns gossos conflictius”.

Les actuacions per minimitzar els efectes negatius de l’ampliació de l’espai per a gossos continuaran amb un tractament dels orins per evitar les males olors. La mesura se sumarà a la neteja diària i la  desinfecció mensual que es fan a totes les àrees de gossos de Barcelona.