Pere Aragonès

(ACN / Redacció ) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació. El cap del govern ha reiterat que qui té “l’expertesa, el coneixement i la confiança” per dialogar amb la comunitat educativa és el Departament d’Educació, amb “tot el govern al costat”. De fet, ha subratllat que el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, té tot el seu suport per generar el “màxim d’acords possibles”.

Segueix en directe la vaga d’educació de 5 dies a Catalunya

Els sindicats demanaven la presència d’Aragonès

El sindicats educatius van reclamar negociar directament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de reunir-se amb el conseller d’Educació el primer dia de la vaga, dimarts passat. Consideren que Josep Gonzàlez-Cambray ja no és vàlid per portar a terme aquest diàleg. Però, de moment, Aragonès ha rebutjat aquesta opció.

Petició de dimissió

Els sindicats exigeixen la dimissió del conseller i aquest dijous ho han tornat a reiterar en la manifestació que ha acabat a la plaça de Sant Jaume. La portaveu de la USTEC, Iolanda Segura, l’ha acusat de tenir “posat autoritari” i d’actuar amb “prepotència”. La gota que va fer vessar el got va ser, segons les organitzacions sindicals, l’avançament del calendari escolar. Tot i això, els docents insisteixen que aquest no és el motiu que els ha dut a la vaga: demanen revertir les retallades, més inversió en educació i la retirada del nou currículum.