QUIM TORRA, vicepresident d'Òmnium Cultural "Tornarem a sentir que és impossible. Que no ho aconseguirem... que ens desinflarem... (...) Bé, nosaltres a la nostra. I si 100.000 persones ens hi impliquem i hi dediquem com a mínim una tarda de les nostres vides pel nostre país ho farem." CARME FORCADELL, presidenta de l'ANC "Hem deixat clar que no serà el Tribunal Constitucional qui ens digui el que hem de fer o el que no hem de fer. I per tant el dia que el Tribunal Constitucional suspengui la consulta nosaltres contestarem amb més consulta, més consulta, més consulta (..) Farem una crida a tots els ciutadans de Catalunya perquè vagin a les places dels seus pobles per començar la campanya."

La campanya començarà el 4 d’octubre i té com a objectiu arribar a totes les llars del país. Es tracta que els voluntaris destinin una tarda a anar porta a porta per escoltar, diuen, els somnis i prioritats dels catalans de cara a un futur país. Diuen que els equips no aniran a convèncer ni debatre, sinó a escoltar, i per això demanaran a les famílies que omplin un qüestionari d’uns tres minuts. Després, les respostes serviran de base per fer la campanya als carrers, mitjans de comunicació, etc. De moment tenen 15.000 voluntaris.

La campanya l’han presentada el vicepresident d’Òmnium Cultural, Quim Torra, i la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, que no veu impediment perquè no es pugui fer la consulta. Pel que fa a la possibilitat que el Tribunal Constitucional anul·li la consulta, Forcadell ha explicat que si finalment això es produeix, “Ara és l’hora” avançarà l’inici de la campanya porta a porta a aquella mateixa tarda i farà una crida als ciutadans a concentrar-se a les places de les diferents poblacions.