"Ja no hi ha gent del barri aquí, que tinguin botigues i això ja no en queden. A la plaça en queden quatre, però botigues d'aquí del barri, ja no n'hi ha." "Abans no sorties d'aquí per comprar. Ara tothom va fora perquè hi havia de tot al barri i avui no hi ha res. No hi ha res. Vols buscar una merceria i n'hi havia tres o quatre, ara no n'hi ha cap." "Aquí no. Fuera del mercado hay una paradita que venden cosas de mercería, pero la mercería de antiguamente no." "Aquí ens falten moltíssimes coses. Abans hi havia de tot. Jo he hagut d'anar al carrer de Sant Pere Més Baix per emmarcar un quadre. És una pena. Abans hi havia de tot." "No hi ha fuster, no hi ha manyà, no hi ha res. Has d'anar fora. Només hi ha bars i terrasses." Un fenomen que atribueixen al turisme. Asseguren que la massificació de visitants està fent degradar el comerç al barri. I no només això. Diuen que per aquest mateix motiu, hi ha productes que aquí a la Barceloneta són més cars. "Hay más turistas, las cosas suben. Y luego para la gente del barrio no bajan. Me refiero a la compra, a las cosas de la ropa, de calzado." "Es que aquí los precios déjalos ir... El pescado no se puede tocar." "Fresco no se puede comprar porque es muy caro."

Els veïns de la Barceloneta troben a faltar el comerç de barri. La proliferació de basars i botigues de queviures ha anat acompanyada d’una reducció de negocis tradicionals, com ara merceries, fusteries, serrallers o sabaters. Això fa que molts d’aquests veïns hagin de sortir del barri per accedir a aquest serveis. També denuncien que la massificació turística ha fet apujar els preus de molts altres articles.

Els veïns de més edat són els que més troben a faltar el comerç tradicional. Molts d’ells han vist canviar el teixit comercial del barri i veuen amb preocupació la desaparició de negocis que els eren molt útils, com ara les merceries. Coincideixen a dir que “abans hi havia de tot” i lamenten que ara hi hagi tan poca varietat. Una percepció que confirma l’Observatori Econòmic Eixos, que assegura que els basars ja suposen un 25,6 % de botigues del barri.