FRANCISCO CAJA, Convivència Cívica Catalana "Ni España ni Cataluña son hoy lo que nos dicen porque los separatistas se han convertido en golpistas." ÁNGEL HERNÁNDEZ, 12-O Moviment Cívic "Creemos que es necesario hacerlo este año más que nunca y continuar porque llevamos a Espana en el corazón." CLEMENTE POLO, Regeneració Democràtica "Como dijo Vargas Llosa, por qué queremos eradicar la peste del nacionalismo que ha echado raíces en Catalunya? Por higiene democrática." JOSEP ALSINA, Somatemps "L'11-S també hi va haver una desfilada militar, anaven vestits del segle XVIII però era una desfilada, i algú s'ho podria agafar com una provocació. Dona'ns a nosaltres les mateixes subvencions i suport mediàtic que ells i t'omplim els mateixos carrers."

No tenen previsió de nombre d’assistents i consideren un error comparar la manifestació del 12 d’octubre amb la mobilització sobiranista de la Diada. “A diferència de l’11-S, nosaltres no som partits polítics ni tenim el suport mediàtic ni les subvencions dels organitzadors de les manifestacions independentistes”, ha sentenciat Josep Alsina, representant de Somatemps, una de les entitats convocants. Moviment Cívic d’Espanya i Catalans, Regeneració Democràtica, Convivència Cívica Catalana i 12-O Moviment Cívic són associacions que també hi col·laboren.

“La hispanitat som tots. Catalunya som tots”

Amb el lema “La hispanitat som tots. Catalunya som tots”, el punt de trobada serà La Pedrera a les 11 h el dimecres 12 d’octubre. Com ja han fet els darrers anys, la manifestació avançarà pel passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Allà, a les 12 h, hi ha prevista una concentració amb parlaments. Els organitzadors no han convocat representants polítics però no descarten que algú s’hi presenti.

Els portaveus de les entitats convocants consideren que enguany és “més necessari que mai” mostrar la unitat d’Espanya. Titllen la situació actual de “cop d’estat” i exigeixen que els membres del govern català “acatin la Constitució espanyola i respectin la llei”. Clemente Polo, representant de Regeneració Democràtica, s’ha referit a la cita que el premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, va fer ara fa un any. “Cal eradicar la pesta del nacionalisme per higiene democràtica”, ha afegit.

El portaveu de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, ha afirmat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és “un ésser irracional perquè no se sotmet a l’imperi de la llei”. En la mateixa línia també han acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de tenir un comportament similar. “Colau també és irracional perquè va afirmar que la hispanitat celebra un genocidi”, ha dit Ángel Hernández, membre de 12-O Moviment Cívic.

Societat Civil Catalana (SCC) no participarà en aquests actes perquè, segons Pol, “no s’adhereixen a mobilitzacions que no convoquin ells mateixos”. De totes maneres, no ho consideren una contraprogramació perquè SCC celebrarà una xocolatada a la tarda i els assistents podrien anar als dos actes.