L'Aquàrium reobre després del confinament

L’Aquàrium de Barcelona fa 25 anys aquest dimarts, 8 de setembre. i ho celebrarà amb entrades gratuïtes per als menors de fins a 10 anys que s’acostin a les instal·lacions amb un adult que compri una entrada. La promoció per celebrar els 25 anys tindrà continuïtat i s’ofereix una visita gratuïta als nens i nenes la setmana del seu aniversari i que compleixin fins a 10 anys durant el 2020.

L’espai marí va obrir a la ciutat el 1995 i hi conviuen més d’11.000 espècies. En els aquaris de l’espai han nascut 2.500 nous éssers vius i s’han consumit més de 360 tones d’aliments, el que vindria a ser l’equivalent al pes del Calypso (el vaixell d’investigació del Jacques Cousteau). Durant aquests 25 anys ha rebut fins a 37 milions de visitants.

Hi ha prevista una reforma de les instal·lacions

La societat Aspro Ocio, que gestiona actualment aquest equipament, vol que “segueixi sent un centre de referència en la conservació de la fauna marina” i té projectada una millora de les instal·lacions “tant bon punt sigui possible”. La reforma ja està aprovada pel Port de Barcelona.

L’Aquàrium està considerat Centre de Conservació Marina del Mediterrani i, recentment, ha entrat a formar part de la World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) i ha rebut la certificació Biosphere com a empresa turística sostenible. Segons l’equipament, s’han instal·lat a l’edifici 1.380 plaques fotovoltàiques, que proporcionen el 12,5 % del consum d’energia de l’espai. Aquest percentatge suposa una reducció de 543 tones anuals de CO2, una quantitat per la qual serien necessaris 27.000 arbres per absorbir-la.