Els dos vigilants de seguretat involucrats en la reducció violenta d’un usuari del metro han estat apartat de manera cautelar del servei per la seva empresa. Els fets van tenir lloc aquest dissabte al matí, cap a dos quarts d’onze, a l’estació de metro de la Sagrera de l’L9/L10 Nord. Segons fonts de TMB, l’usuari agredit va entrar a les instal·lacions sense mascareta i els vigilants de l’estació van demanar -li que se la posés o bé que sortís a buscar-ne una. El passatger, però, s’hi va negar i el van instar a marxar de les instal·lacions.

És en aquest moment quan es va produir la reducció violenta, que s’ha fet viral a les xarxes. Segons les mateixes fonts, quan l’usuari pujava escales amunt en direcció al carrer va donar diversos cops a un dels vigilants i “es va produir un forcejament i la caiguda de l’usuari a terra”, tot i que en el vídeo que s’ha difós es veu com un dels vigilants l’empeny escales avall.

En l’incident van intervenir els Mossos d’Esquadra, que van identificar tant els vigilants com l’usuari i els van oferir assistència mèdica, així com la possibilitat de denunciar. A hores d’ara, a la policia li consta una denúncia que va presentar un dels vigilants contra l’usuari agredit pels cops que aquest suposadament li va propinar abans de l’incident a les escales.

Aquest diumenge TMB va obrir un expedient als dos vigilants de seguretat per aclarir els fets i aquest dilluns previsiblement traslladarà el cas a l’empresa de seguretat perquè adopti les mesures que consideri necessàries.