Els usuaris de la zona de bany assistit de la platja de la Nova Icària estan indignats. En poc més de 10 dies han comptat fins a 52 rates mortes a la sorra, entre muntanyes de canyes i de brutícia. Els rosegadors han aparegut entre les platges del Bogatell i la Nova Icària després dels últims dos episodis de pluja que hi ha hagut a la ciutat (la tempesta de dimecres passat i la del 21 d’agost).

Aquest, però, no és l’únic problema que tenen. També denuncien que a la rampa de fusta de la zona de bany assistit hi han trobat dues xeringues. Asseguren, a més, que un dels treballadors d’aquest servei es va punxar amb una la setmana passada i que “està aterrit”.

“52 rates no hi havien aparegut mai”

Tot i que els banyistes asseguren que no és el primer cop que les rates apareixen després d’un temporal, no n’havien trobat mai tantes com fins ara. “52 rates no hi havien aparegut mai”, assegura Àngel Urraca, usuari de la zona de bany assistit. Urraca creu que bona part de la culpa és del col·lector que hi ha a la Nova Icària, que expulsa tota la porqueria al mar, i demana que es revisi. “Que ens banyem dins d’un vàter ja ho sabem”, es lamenta. Prova d’això, diu, és la gran quantitat de dies que darrerament ha onejat la bandera vermella per la mala qualitat de l’aigua.

Un treballador es punxa amb una xeringa

L’altre problema, el de l’aparició de xeringues, també els preocupa. Les dues les han trobat entre les fustes de la zona de bany assistit de la Nova Icària. La primera va aparèixer el 25 d’agost amb l’agreujant que un dels treballadors que treia les cadires amfíbies, que anava descalç, es va punxar al peu. L’altra xeringa la van trobar aquest diumenge, a la mateixa zona.

Una de les xeringues que s’han trobat a la zona de bany assistit de la platja de la Nova Icària

Els banyistes demanen més neteja

Els banyistes es queixen que cada cop hi ha més brutícia a la platja i demanen a l’Ajuntament que netegi més el litoral. A través de Twitter, el consistori els ha respost que és conscient de la situació i que reforçarà les brigades de neteja.

Segons informa l’Ajuntament, en temporada alta, entre els dies 1 de juny i 30 de setembre, la neteja es fa diàriament, inclosos els diumenges i dies festius. Es destinen 28 equips de treball amb 51 operaris —matí, tarda i nit— i s’utilitzen 20 vehicles. També disposa d’un servei de neteja de residus flotants de la superfície de les aigües litorals amb les tres embarcacions Ona Safe, que tenen capacitat per realitzar treballs de neteja vora mar, en una franja de 0 a 926 metres aproximadament.

L’Ajuntament assegura que el col·lector funciona correctament

Fonts de l’Ajuntament han assegurat a betevé que el col·lector funciona correctament i que aquesta situació ha estat provocada per les fortes pluges del 31 d’agost. Les restes que hi ha aquests dies a la platja han estat arrossegades pels corrents marins fins a les platges i els espigons, on les embarcacions de recollida de residus no poden accedir, per això es reforça la recollida amb tres operaris de neteja manual.

El que sí que ha confirmat l’Ajuntament és la punxada a causa d’una xeringa d’un treballador del servei de bany assistit a mitjans d’agost, abans de les pluges. Informa que va ser atès seguint els protocols sanitaris pertinents en aquest tipus d’incidents. En aquest sentit, els serveis de neteja es coordinen amb l’ASPB per actuació prevista quan es detecten xeringues a l’espai públic.